Portal Superhome
VÝCHOZÍCO JE NOVÉ?O MÉ OSOBĚAKTIVITYMIKROSKOPIEPARTNEŘI
ODKAZY V ÚPTARCHÍVINTERNETNÁPOVĚDAVYHLEDÁVÁNÍAUDIT
Ostatní:    ÚPT | intranet | CSMS | EUREM | WWW2 | Trends | Mé staré str. |   je 19. 03. 2024, 08:29  
Vyberte si z následující nabídky archivovaných informací:
VÝCHOZÍ STRÁNKA
 
MÉ PŮVODNÍ WWW SÍDLO
 
UPOUTÁVKY r. 2014-2015
 
UPOUTÁVKY r. 2013
 
UPOUTÁVKY r. 2012-2011
 
UPOUTÁVKY r. 2010-2009
 
UPOUTÁVKY r. 2008-2007
 
UPOUTÁVKY r. 2006
 
UPOUTÁVKY r. 2005
 
UPOUTÁVKY r. 2004
 
UPOUTÁVKY r. 2003
 
UPOUTÁVKY r. 2002
 
UPOUTÁVKY r. 2001
 


  Webmaster:
  Petr Schauer
  Petr@ISIBrno.Cz


Powered by APACHE
Powered PHP
Powered by MySQL

Stránka byla přemístěna, budete automaticky přesměrováni.

Page has been moved, you will be automatically redirected.

Archív upoutávek z roku 2002

PROSINEC a LISTOPAD 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsících prosinci a listopadu 2002.


Práce s obrázky

(3.12.2002) ACDSee poslouží pro zobrazení digitálních obrázků, pro jejich úpravu, včetně multimedií a videa.

Když si čtete či prohlížíte tuto prezentaci, která je spíše textově orientovaná, asi vás napadne, že používání obrázků není zrovna moje doména. Není tomu tak, prezentace jen dává přednost rychlosti a užitečnosti před složitou grafikou. Už sama podstata mikroskopie je založena na obrázku a ani jinde se bez obrázků prostě neobejdeme. Takže jedním z mých nejoblíbenějších programů, bez kterého si svou práci na počítači nedovedu vůbec představit je ACDSee, ted uz ve značně vylepšené verzi 5.0.
Doporučuji vyzkoušet ..
 

 
Knihy pro mikroskopiky

(4.11.2002) Doporučuji vybírat specialisované knihy pomocí internetu.

Hledal jsem nějaké vhodné knihy o elektronové mikroskopii pro naše doktorandy a při té příležitosti jsem na internetu narazil na celou řadu zajímavých katalogů a knížek o různých metodách mikroskopie, hlavně z produkce nakladatelství Wiley. Abych si to nenechal jenom pro sebe, přenesl jsem výsledky mého hledání i do (vám možná již známého) přehledu mikroskopické literatury, který je teď formátován přehledněji. Za pozornost stojí také knihy zařazené pod "Materials Characterization" v katalogu nakladatelství Wiley.
Snad to poslouží ..
 

ŘÍJEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci říjnu 2002.


Navigace v internetu

(23.10.2002) Docela slušný přehled z jednoho místa.

V předešlých dvou měsících byla daleko nejnavštěvovanější česky psanou stránkou tohoto WWW sídla stránka o "Orientaci a hledání v internetu". V srpnu ji uživatelé navštívíli 170krát zatínco v září "jen" 135krát. Potvrzuje to můj předpoklad, že seznamů s dobře vybranými užitečnými portály encyklopedického či prohledávacího charakteru není v internetu mnoho. Já jsem vlastně tuto stránku kdysi zavedl ve snaze rychle získávat různé základní informace aniž bych musel neustále přebíhat z jednoho místa internetu na druhé.
Neváhejte to také používat ..
 

 
Zrušit AVČR?

(8.10.2002) Článek z Lidových novin ze dne 5.10.2002.

Je několik měsíců po volbách a tak se v tisku dlouho neobjevil žádný významný článek o strukturách české vědy. Až minulý víkend se to změnilo. V Lidových novinách vyšel článek s burcujícím titulkem "Zrušme akademii věd". Takový titulek zvedá většině z nás (vědeckých pracovníku) určitě adrenalin, ale po přečtení možná začneme o věcech přemýšlet a diskutovat a to je určitě moc užitečná věc. Nese tedy dnešní Akademie věd pozůstaky doby svého socialistického vzniku, nebo je to restrukturovaná užitečná instituce dnešní doby?
Určitě si to přečtěte ..
 

ZÁŘÍ 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci září 2002.


Naše semináře pokračují

(30.9.2002) Od 13.9.2002 opět nastartovaly odborné semináře Oboru elektronová optika.

Nevím jak mnoho návštěvníků této prezentace se zajímá o naše semináře, ale sluší se připomenout, že semináře "školního roku" 2002/2003 již započaly a do této doby již proběhly dvě přednášky. Konkretně to byla přednáška Mgr. Františeka Matějky: Víceúrovňové zobrazovací difraktivní struktury připravované elektronovou litografií a minulý týden moje přednáška: Katodoluminiscenční a detekční systémy prezentované na ICEM´15. Posledně jmenované téma už má svoje PDF zobrazení, předešlé téma bude časem také zobrazeno.
Však si to prohlédněte ..
 

 
Přečíslování

(24.9.2002) Nabízím vynikající pomůcku pro přečíslováním telefonů v ČR.

dřívější informace o přečíslování telefonů v ČR se staly od 22. září 2002 velmi aktuálními. Informační centra Telecomu jsou přetížena, přestože jsou informace o přečíslování tučně zpoplatňovány. Zdarma je to sice na internetu, ale servery jsou rovněž přetíženy a nestačí poptávce. Proto všem vřele doporučuji používat (hlavně doma, kde většinou nemáme internet) právě nabízený jednoduchý program, který nejen zjistí nové telefonní číslo, ale nabídne také přesný výpis obcí, které patří do stejného telefonního obvodu. A navíc umožní hromadný převod čísel z textového souboru.
Neváhejte to používat ..
 

SRPEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci srpnu 2002.


Státní instituce

(2.8.2002) Možnost orientovat se ve složité struktuře státní správy z jediného místa je k nezaplacení.

Senát, sněmovna ani třeba ombudsman nemají na nás, kteří pracujeme v oblasti vědy, výzkumu či vzdělávání až tak těsnou návaznost. Jenže každý inteligentní občan by se měl umět mezi státními institucemi orientovat, a tak jsem nashromáždil ucelenou sérii odkazů na všechny nejdůležitější orgány státní správy, jako jsou Poslanecká sněmovna, Senát, Vláda, Ombudsman, Celní správa, Ústavní soud, BIS, Národní bezpečnostní úřad, Fond národního majetku, Česká konzolidační agentura či Czech Invest.
Snad to poslouží ..
 

 
Potřebujeme SW aktualizace?

(1.8.2002) Úvaha nad updaty našich operačních systémů, kancelářských balíků a jiných "nepostradatelných" programů.

Už mi to leží dost dlouho v hlavě a občas o tom dost nahlas mluvím. Nemohu se stále smířit s tím, že některé softwarové firmy z našich peněženek neustále vytahují větší a větší finanční částky za nové verze svého programového vybavení. Přitom mnohdy se jedná jen o odstranění nedostatků a problémů předchozích verzí, přičemž se zároveň začlení "kosmetické" úpravy a vylepšení, která většinou nepotřebujeme a stejně je nejspíše nebudeme využívat. Můžeme se proti tomu bránit? Určitě!
Čtěte článek z časopisu Computer ..
 

ČERVENEC 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci červenci 2002.


Evropský kongres mikroskopie v r. 2004

(25.7.2002) "European Microscopy Congress" se uskuteční 22. až 27. srpna 2004 na University of Antwerp - RUCA Campus v Belgii.

Nadcházející evropský kongres mikroskopiků je trochu zvláštní. Jednak změnil proti své původní tradici svůj název (dříve "European Congress on Electron Microscopy" - EUREM), ale co je důležitější, byl přesunut z nebezpečného Jerusalemu do Antwerp. Já přitom vysoce hodnotím pružnost nových pořadatelů, kteří rychle nabídli užitečné WWW stránky. Je to dobrý příklad všem, kteří měsíce utajeně budují svoji WWW prezentaci a ta nakonec po dlouhé době poskytne více efektů než informací.
Více na stránce o konferencích ..
 

 
Instalace PC

(24.7.2002) Přesněji, zavedení operačního systému Windows 9x, jeho nastavení, přísíťování a doplnění základními aplikacemi.

Poslední dobou mě zase neminulo několik instalací osobních počítačů v ÚPT. Je to pokaždé stejné (pro mne nezábavné) mnohahodinové sezení, většinou s budoucím uživatelem v zádech, který dychtivě sleduje jakže se to vlastně dělá. Už dříve mě napadlo, že pokud by se těmto počítačově dost gramotným lidem dostalo několika důležitých rad, asi bychom u toho nemuseli sedět dva a dotyčný by měl radost, že si své PC oživil sám. A tak jsem sepsal jednoduchý přehled kroků pro instalaci PC pracujícího v naší počítačové síti.
Snad vám to poslouží ..
 

ČERVEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci červnu 2002.


Věda a vzdělávání

(28.6.2002) Můj rozcestník Vědy a vzdělávání má dnes již 12 kategorií s téměř stovkou odkazů na velmi zajímavá místa.

Chci se s vámi podělit o jeden výsledek auditu mé prezentace. V mém "Rozcestníku do internetu" patří k nejnavštěvovanějším stránka o Vědě a vzdělávání. To mě dost potěšilo, protože právě tato oblast je mi díky mé profesi nejblíže. Přitom obecně nepatří na internetu stránky o vědě a vzdělávání k těm moc navštěvovaným (portál AVČR mívá v současné době jen asi 400 připojených IP adres za den, zatímco třeba deník Blesk více než 20000). I do budoucna chci tuto část svého rozcestníku intenzivně rozšiřovat.
Snad i vám to bude užitečné ..
 

 
Konference mikroskopiků organizované v roce 2003

(25.6.2002) Prozatím nabídnuta první desítka setkání mikroskopiků v roce 2003.

Podařilo se mi již nashromáždit některé mikroskopické konference, které se budou konat v příštím roce. Najdete zde také obě akce, které spoluorganizuje naše ČS mikroskopická společnost: (1) 6th Multinational Congress on Microscopy, červen 2003, Pula, Chorvatsko a (2) 31st Microscopy Conference - International Forum for Advanced Microscopy, září 2003, Drážďany, Německo. Tato druhá akce má své WWW stránky prozatím v přípravě, takže jsem zatím nabídl 1st Circular.
Čtěte podrobnosti ..
 

O české vědě

(14.6.2002) Od 20. března bylo shromážděno již 20 zajímavých a hojně čtených článků z novin.

Když jsem se před časem rozhodl založit webovou stránku, která tenkrát shromažďovala jen pár článků sebraných z českých novin, chtěl jsem si jen zjednodušit psaní vlastních názorů na téma o české vědě a výzkumu. Jenže postupem času tato stránka nabyla nečekaných rozměrů a k mému velkému překvapení se stala za poslední dva měsíce nejvíce navštěvovanou stránkou mé prezentace. Dostal jsem i pár krásných mailů, které potvrzují, že jiné místo shromažďující mediální články o české vědě či výzkumu v českém internetu není.
I dnes byly přidány články ..
 

 
Naše semináře

(11.6.2002) Právě byla dokončena rekonstrukce seznamu seminářů oboru Elektronová optika v r. 2000.

U nás v Ústavu přístrojové techniky děláme dost zajímavých akcí. Jednou z nich jsou tradiční semináře, které přinášejí informace především z Laboratoře elektronové mikroskopie a Laboratoře speciálních technologií, ale i z jiných oborů. V roce 2000 se uskutečnilo 18 seminářů, o rok později 15 a letos prozatím 8 seminářů, přičemž v každém roce se podařilo zajistit přednášky významných hostů z ČR i ze zahraničí. Zajímavý přehled uskutečněných seminářů o ledasčem vypovídá.
Můžete si to prohlédnout ..
 

KVĚTEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci květnu 2002.


Výzva našim mikroskopikům

(29.5.2002) Moc mě potěší každý nový návrh odkazu na českou či slovenskou mikroskopii.

Už jsem se zmínil, že nejnavštěvovanějšími stránkami mé prezentace je 'Rozcestník mikroskopie'. Všechny světové i tuzemské internetové vyhledávače nabízejí odkaz na tento rozcestník v horní části svých seznamů, takže pro každou českou a slovenskou mikroskopickou laboratoř i výrobce či prodejce je celkem výhodné být součástí tohoto rozcestníku. Je zajímavé, že zahraniční společnosti či laboratoře jsou v tomto směru mnohem dravější a hojně se na tyto stránky připisují. Pokusme se to napravit!
Stačí vyplnit jednoduchý formulář ..
 

 
Změny při telefonování

(27.5.2002) Víte, že bude možná volba operátora i přenositelnost účastnického čísla?

Už dříve jsem upozorňoval, že každého z nás se určitě dotkne přečíslování pevných telefonních stanic, které proběhne v noci na 22. září 2002. Souvisí to s novou možností pohybu na trhu telefonních operátorů. Je tedy výhodné orientovat se v tom a vědět, co znamená a jak se využívá volba operátora či přenositelnost čísla. Pokusil jsem se tedy posbírat mnohdy roztříštěné informace a vnést trochu světla do již uskutečněných i připravovaných podstatných změn na telekomunikačním trhu.
Však si to přečtěte ..
 

ProQuest 5000 & PCI Web

(21.5.2002) Národní licence na elektronickou informační sužbu je nám k dispozici!

Nemohu se o tom nezmínit. Já sám sice prahnu spíše k fyzikálně technickým oborům, ale moje stránky hojně navštěvují i kolegové biologové, lékaři, ekologové i jiní, neboť tito všichni holdují mikroskopii stejně jako já. Byly zakoupeny národní akademické licence vyhledávacích databázových systémů ProQuest 5000 a PCI Web. Takže přinejmenším do konce roku 2003 mají vysoké školy i Akademie věd ČR možnost využívat významné oborové databáze AGRICOLA, ERIC a MEDLINE, které nabízejí plné texty vědeckých článků.
Podívejte se na podrobnosti ..
 

 
Mikroskopické firmy

(20.5.2002) Stránky byly doplněny o abecední odskoky a počet odkazů značně byl dost rozšířen.

Bezkonkurenčně nejnavštěvovanějšími stránkami mé prezentace jsou "Petr's Microscopy Resources". Je to dáno nejen tím, že jsou v angličtině a tím využívané uživateli celého světa, ale i tím, že stránky nabízejí docela ucelené a žádané informace. Proto jsem se poslední dobou zaměřil na některá vylepšení. Teď bych chtěl hlavně upozornit, že vzhled části o výrobcích či prodejcích byl upraven tak, aby uživatel mohl rychleji odskakovat na svou firmu. Zároveň bylo provedeno rozsáhlé doplnění odkazů.
Zájemci nechť se přesvědčí ..
 

DUBEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci dubnu 2002.


Je dost peněz na vědu?

(30.4.2002) Diskuse na toto téma probíhá nejen na e-mailovém diskusním fóru CzechSci.

Poslední dobou nám vědcům a výzkumníkům dělají média po delší době zase radost, protože se znovu ve větší míře začínají zabývat velmi ožehavým a bolestným problémem - nízkou podporou vědy a výzkumu v České republice, kterou sice nelze měřit jen penězi, ale o peníze přece jde vždy především. Pořad na toto téma přinesla nejen Česká televize, ale věnovaly se tomu i Hospodářské noviny. A tak jsem pro vás připravil na svých stránkách nějaké čtení na toto téma.
Články z HN v plném znění ..
 

 
Oslavili jsme 1. narozeniny

(24.4.2002) 1034 interních dynamických stránek této prezentace generovaných z 557 skriptů nyní obsahuje 2563 linek.

Mé WWW sídlo (http://www.petr.isibrno.cz/) bylo spuštěno 23. dubna 2001, takže včera oslavilo své první narozeniny. V době vzniku mělo jen několik základních oddílů s nemnoha stánkami. Po prvním roku provozu server nabízí prostřednictvím svých 557 PHP skriptů 1034 interních a 870 externích HTML stránek a dalších 352 interních a 273 externích dokumentů jiných formátů. Tím se ale zároveň prezentace stává méně přehlednou, což bude zapotřebí urychleně řešit.
Malá bilance neuškodí ..
 

Bibliografické služby

(23.4.2002) Vyhledávání knih a časopisů na internetu a plný přístup k jejich textům už není vzácností.

Při vědecké práci se bez bibliografických rešeršních služeb neobejdeme. Možná, že tedy některým mým kolegům přijde vhod nová část mé stránky o vědě a vzdělávání, kde začínám shromažďovat odkazy na místa, která sám hojně používám. Pro začátek zde najdete odkazy na společnost ISI včetně jejího nepostradatelného bibliografického systému Web of Science, na elektronickou knihovnu Ebrary, na služby IOP, na Link systém společnosti Springer a na články časopisu Scanning.
Snad vám to poslouží ..
 

 
Virus Win32/Klez.H

(18.4.2002) Vzhledem k masovému šíření viru Win32/Klez.H založena nová stránka o počítačových virech.

Pokusil jsem se narychlo poshánět nejzákladnější informace o novém neuvěřitelně záludném viru Win32/Klez.H. Je to připraveno hodně narychlo, takže chybičky nechť jsou mi odpuštěny. Klez se šíří prostřednictvím programu pro elektronickou poštu MS Outlook. V neošetřeném MS Outlooku se dokáže aktivovat již při náhledu, vloudí se do systémového adresáře Windows, zapíše se do registrů, prohlédne knihu adres Windows (WAB), databázi kontaktů ICQ a na nalezené e-maily rozešle svoji kopii.
Poučte se a buďte opatrní ..
 

BŘEZEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci březnu 2002.


Daňová přiznání

(20.3.2002) Poslední den pro odevzdání daňového přiznání je 2. duben.

Asi to mnozí nemáme moc rádi, ale pokud máme byť jenom malinký souběžný příjem, nemůžeme se tomu vyhnout. V takovém případě musíme alespoň na krátký čas opustit svou většinou oblíbenou výdělečnou činnost a pustit se do velmi neoblíbeného vyplňování daňového přiznání. Protože často děláme věci na poslední chvíli o to více stresující událost to pro nás je. A chybování se v tomto případě moc netoleruje a může zbytečně ztenčit naše většinou nevalné příjmy. Naštěstí je tu internet nabízející mnoho užitečných pomocných nástrojů.
Využijte služeb vybraných serverů ..
 

 
Vývoj mikroskopů v Brně

(19.3.2002) Čeští badatelé dostanou díky novým investicím novou příležitost.

Těm z vás, kteří již navštívili moji novou stránku úvah a postřehů pravděpodobně neunikla moje glosa o připravovaných brněnských aktivitách ve vývoji elektronových mikroskopů, reagující na nedávný krátký článek v MF Dnes. Těm, kteří to ještě nezachytili doporučuji, aby si nenechali tyto informace o výrazném posilování už i tak dost silného zázemí tradiční brněnské vědeckotechnické oblasti ujít. Je dobré vědět o nových investicích jak v areálu brněnského Technologického parku tak v areálu ÚPT AVČR.
Posťte se do čtení ..
 

Moje úvahy a postřehy

(13.3.2002) Bude dobré prezentovat více svých originálních názorů.

Začíná mi na mé prezentaci vadit, že nabízí málo myšlenkových výstupů. Přitom se tady mezi kolegyněmi a kolegy pořád o něčem zajímavém bavíme a vyhodnocujeme různé situace, které by docela dobře snesly zveřejnění. Vždyť není na škodu občas dát nějakou zajímavou myšlenku či informaci do písemné podoby a obhajovat či propagovat tím své povolání či své pracoviště. Zvláště na internetu nám takto názor tak snadno nezapadne a lépe se zachová. A tak jsem založil zcela novou stránku této své prezentace.
Názory mých kolegů jsou vítány ..
 

 
Akademická info-centra

(12.3.2002) Proč nevyužívat specializované informační a poradenské služby.

Nelze se divit, že v rozcestníku do internetu této prezenatce mají stránky o vědě a vzdělávání zcela zaslouženě nadřazený význam. Stránky jsou navštěvovanější, než ostatní stránky kategorie "internet" a já je chci i nadále posilovat, zařazovat nové oddíly a vytvořit postupně mnohem silnější vstupní místo pro člověka pohybujícího se v akademické sféře. Vzhledem k tomu, že každé akademické pracoviště je bytostně závislé na informacích, zařadil jsem teď nový oddíl s informačními centry.
Načerpejte zde nové informace ..
 

ÚNOR 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci únoru 2002.


e-Learning

(28.2.2002) Vzdělávání, které se nevyhýbá ani elektronové mikroskopii.

Je to novinka mnohými zavrhovaná a jinými vynášená do nebe. Tento virtuální způsob vzdělávání, kdy žák i učitel využívají svůj počítač (každý jinde, jindy a vzájemně se většinou nikdy nepoznají), začíná být ve světě i u nás dost využíván. A to i v kursech o mikroskopii. Jedná se o vzdělávání, které může být interaktivní i multimediální. Neomezuje se na pouhou výuku, ale je také metodou sdílení a předávání informací. Klade vysoký důraz na pochopení informace a její začlenění do souvislostí.
Však se s tím seznamte ..
 

 
Mikroskopické laboratoře

(22.2.2002) Rekonstruovaný seznam má solidní přírustky.

Zase jsem se pohnul s rozcestníkem mikroskopie trochu dopředu. Nebyl jsem spokojen s členěním seznamu mikroskopických laboratoří a tak jsem stránku úplně přepracoval a zároveň jsem data převedl na SQL server. Mělo to natolik silný ohlas, že návštěvnost této stránky prudce vzrostla a uživatelé začali hojně doplňovat další laboratoře. V porovnání se stavem před rekonstrukcí přibylo asi 20 mikroskopických laboratoří a přísun stále pokračuje. Mikroskopici neváhejte a přidejte i svoji laboratoř.
Nechť vám to slouží ..
 

Začaly XIX. ZOH

(11.2.2002) Zásluhou Kateřiny Neumannové máme hned na počátku bronzovou medaili.

foto této události

Žádná velká událost by tady neměla chybět. O uplynulém víkendu začaly zimní olympijské hry v americkém Salt Lake City. Není lepší okamžik pro založení nové položky rozcestníku do internetu. A tak jsem pro vás narychlo posháněl ty nejdůležitější odkazy na ZOH a založil úplně nové stránky o sportu. V dohledné době tam doplním další odkazy na jednotlivé sporty a to nejen z olympiády.
Trocha oddechového čtení ..
 

 
Máte přesný čas?

(7.2.2002) Můj oblíbený program je zdarma a zaručí vám přesnost hluboko pod půl sekundy.

Určitě se s tím setkáváte. Dojde vám e-mail a příští den ho ve složkách svého poštovního programu za nic na světě nemůžete najít. Důvod je jednoduchý, na počítači odesilatele byl nesprávně nastaven systémový datum či čas a zpráva se špatně zařadila. Uživatel si to jednoduše neuhlídal. Přitom, pokud se jeho počítač alespoň občas připojuje do internetu, pomoc je tak snadná. Stačí nainstalovat jeden z mých oblíbených prográmků - Atomic Clock Sync a mohou podle vás hlásit přesný čas v rozhlase.
Račte instalovat ..
 

LEDEN 2002
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci lednu 2002.


Ochrana proti virům

(29.1.2002) Červ MyParty udeřil opět elektronickou poštou přes MS Outlook.

Každý správce počítačové sítě ví, že varování před viry není nikdy dost. Není to tak dávno, co jsme se vyrovnávali s následky proslulého viru "I love you" a už je zase polovina světa zamořena zbrusu novým e-mailovým červem I-Worm/Myparty, který se šíří prostřednictvím elektronické pošty, přesněji její přílohy www.myparty.yahoo.com. Určitě vám tedy přijde vhod nová linka na Igiho stránku o virech, která nabízí hodně poučného. Pro tento účel je hodně dobrý i server Grisoftu.
Osvěta je na místě ..
 

 
Přednáška M. Zobače

(21.1.2002) Úplná prezentace semináře ze dne 18.1.2002 ve formátu PDF.

Je to zatím jen první vlaštovka, ale mám z ní velkou radost. Už dříve jsem tvrdil, že chci nabídnout v této prezentaci prostor i kolegům nejen z Laboratoře EM, ale i z jiných oborů Ústavu přístrojové techniky. Až do teď se mi nějak nedařilo a tak jsem zůstaval autorsky celkem osamocený. Teď vám však konečně mohu nabídnout velmi zajímavý příspěvek kolegy Martina Zobače, který obsahuje jeho seminární přednášku na Ústavu přístrojové techniky z 18. ledna 2002.
Neváhejte a podívejte se ..
 

Nové ceny Telecomu

(14.1.2002) Od 1. 1. 2002 se rozšiřuje počet cenových programů.

Dění v Českém Telecomu je dostatečnou zárukou, že se nové odkazy na tento telekomunikační gigant budou v mé prezentaci objevovat dost často. Ještě jsme ani nevstřebali všechny informace o chystaném přečíslování a už tu máme natolik velkou změnu tarifní soustavy, že mnozí uživatelé se s ní nedokázali vyrovnat a pevné linky jsou odhlašovány jak na běžícím pásu. Jedná se skutečně o tak výrazné zdražování? A koho to postihne nejvíce? Je nutné přejít na jiný cenový program, nebo stačí zůstat v klidu?
Odpověď je právě tady ..
 

 
Laboratorní potřeby

(11.1.2002) Založena nová část v rozcestníku do internetu.

Už delší dobu mi chyběly v mé prezentaci firmy, které nabízejí běžné laboratorní přístroje a pomůcky, různý laboratorní materiál nebo třeba také chemikálie. Každá vědecká laboratoř takové informace potřebuje, pokud chce doplnit třeba i obyčejnou skleněnou kádinku a nechce trpět zbytečně dlouhé dodací lhůty nebo předražované zboží. A tak jsem posbíral alespoň několik zajímavých adres a založil uplně novou část stránky "Obchodu a prodeje" ve svém rozcestníku do internetu.
Snad vám to také poslouží ..
 

Aktuality roku 2001 najdete v příslušném archívu.

 

Stránka aktualizována: 24. 11. 2003, 12:31
Tuto stránku zpracoval: Petr Schauer, Petr@ISIBrno.Cz

[ TISK STRÁNKY ]

Portal Superhome
VÝCHOZÍCO JE NOVÉ?O MÉ OSOBĚAKTIVITYMIKROSKOPIEPARTNEŘI
ODKAZY V ÚPTARCHÍVINTERNETNÁPOVĚDAVYHLEDÁVÁNÍAUDIT
Ostatní:    ÚPT | intranet | CSMS | EUREM | WWW2 | Trends | Mé staré str. |   je 19. 03. 2024, 08:29  
  Copyright © Petr Schauer, Petr@ISIBrno.Cz
Kopírování nebo dokonce publikování obsahu této prezentace bez souhlasu webmastera není dovoleno.
Dodávejte, prosím, podklady podle POKYNŮ PRO AUTORY PŘÍSPĚVKŮ.