Portal Superhome
VÝCHOZÍCO JE NOVÉ?O MÉ OSOBĚAKTIVITYMIKROSKOPIEPARTNEŘI
ODKAZY V ÚPTARCHÍVINTERNETNÁPOVĚDAVYHLEDÁVÁNÍAUDIT
Ostatní:    ÚPT | intranet | CSMS | EUREM | WWW2 | Trends | Mé staré str. |   je 19. 03. 2024, 04:11  
Vyberte si z následující nabídky archivovaných informací:
VÝCHOZÍ STRÁNKA
 
MÉ PŮVODNÍ WWW SÍDLO
 
UPOUTÁVKY r. 2014-2015
 
UPOUTÁVKY r. 2013
 
UPOUTÁVKY r. 2012-2011
 
UPOUTÁVKY r. 2010-2009
 
UPOUTÁVKY r. 2008-2007
 
UPOUTÁVKY r. 2006
 
UPOUTÁVKY r. 2005
 
UPOUTÁVKY r. 2004
 
UPOUTÁVKY r. 2003
 
UPOUTÁVKY r. 2002
 
UPOUTÁVKY r. 2001
 


  Webmaster:
  Petr Schauer
  Petr@ISIBrno.Cz


Powered by APACHE
Powered PHP
Powered by MySQL

Stránka byla přemístěna, budete automaticky přesměrováni.

Page has been moved, you will be automatically redirected.

Archív upoutávek z roku 2006

BŘEZEN až LISTOPAD 2006
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsíci březenu až listopadu 2006.


Publikace r. 2006

(2.11.2006) Byly aktualizovány stránky o mých publikačních aktivitách. Přidal jsem publikace r. 2006.

Jak už jsem se zmínil, pokusím se teď splatit své dluhy a nabídnu zameškané informace. V r. 2006 jsem se aktivně zúčastnil dalších významných mezinárodních vědeckých konferencí. V květnu to byl "10th Inter. Seminar on Recent Trends in Charged Particle Optics and Surface Physics Instrumentation" a v září jsem se vypravil do japonského Sappora na "6th International Microscopy Congress". Své příspěvky z obou konferencí, stejně jako publikace časopisecké, jsem již zapracoval do výčtu svých aktivit a můžete zde najít i plné PDF verze mých příspěvků
Více ..
 

 
Jedna ukončená aktivita

(1.11.2006) Aktualizace stránek "Zachyceno z médií" byla ukončena. Náhradou bylo již dříve zřízeno "Centrum monitorování internetu".

Píše se mi to těžce, ale při neustálém rozšiřování rubrik a informací na mých stránkách došlo snad porvé také k zatlumení nějaké mé aktivity. Ano, moje stránky "Zachyceno z medií" byly přece jenom natolik náročné, že jsem jejich pokračování musel zastavit. Náhradou za ně bylo zřízeno mé "Centrum monitorování internetu". Najdete tam i sekci "Věda a výzkum", která nejspíše nikdy nebude plnohodnotnou náhradou, ale zato pracuje v režimu RSS kanálů, takže po odladění už ode mne nevyžaduje žádné pracné zásahy.
Můžete však využívat archívu ..
 

"Odmlčení" nic neznamená

(1.11.2006) Na této výchozí stránce k vám píši opět po 7 měsících, ale stránky jsou stále udržovány.

Pokud někdo sledoval pravidelně "Home page" mých stránek, nejspíše nabyl dojmu, že jsem to tu zabalil. Skutečně, dříve nebylo zvykem nepodávat vám po tak dlouhou dobu informace o změnách na stánkách. Důvodem mého "odmlčení" byly hlavně práce na badatelských projektech a také cestování po světě. Teď to napravím alespoň tím nejdůležitějším. Většina často navštěvovaných stránek tu běží v automatickém režimu a hlavně mé "Centrum monitorování internetu" šlape stále v režimu maximálně 1 hodiny zpoždění.
Třeba články o Firefoxu ..
 

 
TOP 10 Open Source

(31.3.2006) Článek o SW projektech Firefox, Open Office, GIMP, Wikipedia, Bittorrent, Apache, MediaWiki, Xvid, phpBB a Dyne:bolic.

Je téměř nemožné vybrat z možná i stovek tisíc Open Source projektů právě těch 10 nejlepších, ale i tak jsem se o to pokusil a tak vznikl článek o desítce softwarových perel, které můžete používat zdarma a navíc se dočkáte neobyčejné podpory od autorů i spoluuživatelů. Je jasné, že záleží na zaměření a zdatnosti uživatelů, jiné programy ocení běžní uživatelé, jiné pokročilejší a jiné zase programátoři či provozovatelé webů. Není důležité, zda ty vyjmenované jsou nejlepší, podstatné je, že by rozhodně neměly ujít vaší pozornosti
Něco vyzkoušejte a posuďte sami ..
 


LEDEN a ÚNOR 2006
Upoutávky, které byly zveřejněny v měsících lednu a únoru 2006.


Je tu zase daňové přiznání

(8.2.2006) Jsou nové formuláře, ale naštěstí jsou k dispozici i ve formátu MS Excel. Není ani nutné tisknout je v růžové barvě.

Psal jsem o tom už před rokem, a mohl bych to zopakovat skoro doslova. Vždy v únoru se začnou obyčejní lidé trápit. Důvodem je další daňové přiznání, které letos, vzhledem k nové možnosti "Společného zdanění manželů", bude podávat mnohem více lidí než dříve. Protože stále ještě není reálné podávat zdanění elektronicky, přijdou vhod alespoň možnosti elektronické konzultace a elektronických formulářů. Tentokrát vás pro obojí zavedu na k tomu specializované servery, jejichž seznam jsem pro vás aktualizoval a ověřil.
Takaže konzultujte a vyplňujte ..
 

 
Projekty týmu pro r. 2006

(12.1.2006) "Optimalizace scintilačního detektoru.." a nově "Konjugované křemíkové polymery.." jsou zkrácené názvy projektů řešených mým vědeckým týmem v r. 2006.

I když hlavní zaměření mého vědeckého týmu je už dlouho spojeno se scintilačními detektory pro elektronové mikroskopy a hodně úsilí teď věnuji jejich optimalizaci v rámci dobíhajícího projektu GAČR, stále více mě lákají možnosti uplatnění křemíkových nanostrukturních polymerních materiálů. Proto jsem rád, že se mi podařilo zapojit do široké spolupráce s dalšími pracovišti AVČR a VŠ a letos začínáme velký projekt GA AV týkající se studia procesů vedoucích k formování metastabilních stavů ve zmíněných materiálech.
Více o projektech ..
 

Aktuality roku 2005 najdete v příslušném archívu.

 

Stránka aktualizována: 25. 03. 2010, 14:32
Tuto stránku zpracoval: Petr Schauer, Petr@ISIBrno.Cz

[ TISK STRÁNKY ]

Portal Superhome
VÝCHOZÍCO JE NOVÉ?O MÉ OSOBĚAKTIVITYMIKROSKOPIEPARTNEŘI
ODKAZY V ÚPTARCHÍVINTERNETNÁPOVĚDAVYHLEDÁVÁNÍAUDIT
Ostatní:    ÚPT | intranet | CSMS | EUREM | WWW2 | Trends | Mé staré str. |   je 19. 03. 2024, 04:11  
  Copyright © Petr Schauer, Petr@ISIBrno.Cz
Kopírování nebo dokonce publikování obsahu této prezentace bez souhlasu webmastera není dovoleno.
Dodávejte, prosím, podklady podle POKYNŮ PRO AUTORY PŘÍSPĚVKŮ.